Yaşam

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi sanatçıları ödüllerini aldı

Tepebaşı Belediyesi, Çağdaş Gazeteciler Derneği (ÇGD) Eskişehir Şubesi ve Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) tarafından geçen hafta Zübeyde Hanım Kültür Merkezi’nde düzenlenen 31. Uğur Mumcu Anma ve Ödül Töreni’nde 7 kategoride dağıtılan ödüller 17 isme takdim edildi.

Gecede, Eskişehir Şehir Tiyatroları’nda sahnelenen “Macbeth” oyununun yönetmeni Barış Erdenk ile Eskişehir Senfoni Orkestrası konuk şefi Gürer Aykal’a ‘Yılın Sanat Ödülleri’ verildi.

Yoğun iş temposu nedeniyle törene katılamayan Barış Erdenk’i temsilen sahne alan Şehir Tiyatrosu sanatçısı Mert Kırlak, “Bu ödülü Macbeth oyunuyla ekibim ve Eskişehir Şehir Tiyatroları adına alıyorum. bunu ben sahneledim.”

Konser programı nedeniyle Eskişehir’de bulunamayan şef Gürer Aykal’ın yerine sahne alan Senfoni Orkestrası Viyolonsel sanatçısı Şansu Altınok, Gürer Aykal’a teşekkür notunu iletti.

‘UĞUR MUMCU YAZILARIYLA ÜLKEYİ AYDINLATMAYA DEVAM EDECEK’

Ödüllerini her iki sanatçıya da Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen takdim etti. Kısa bir konuşma yapan Önder Büyükerşen, “Uğur Mumcu yazılarıyla ülkeyi aydınlatmaya devam edecektir.”

Bilim insanı Naci Görür, müzisyen Cahit Berkay, sinema yönetmeni Mehmet Ada Öztekin ve oyuncu Aras Bulut İynemli gibi isimlerin ödül aldığı gecede araştırmacı gazeteci ve yazar Uğur Mumcu anısına konuşmalar yapıldı.

haberilgaz.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu