Haber

Çankırı Karatekin Üniversitesi ile Şabanözü ve Merkez Kaymakamlıklar Arasında İşbirliği Planlanıyor

Çankırı Karatekin Üniversitesi ile Şabanözü ve Orta kaymakamlıkları arasında bölgesel kalkınma ve iş birliği açısından yeni adımların atılması planlanıyor.

Şabanözü Kaymakamı Emre Urhan ve Merkez Kaymakamı Erkan Minuz, Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Harun Çiftçi’yi makamında ziyaret etti.

Prof. Dr. Çiftçi, burada yaptığı konuşmada üniversitelerin bölgesel kalkınmada katalizör görevi üstlendiğini söyledi.

Günümüzde üniversitelerin eğitim ve öğretimin devam ettiği kurumlar olmanın ötesine geçtiğini vurgulayan Çiftçi, “Teknolojiyle birlikte bulundukları coğrafyanın sosyo-ekonomik yapısını şekillendiren önemli kurumlar haline geldiler. Çankırı Karatekin Üniversitesi olarak görüyoruz. Biz de bu değişime ayak uyduran, aynı zamanda gelişime yön veren çok etkin bir kurumuz.” “Kabul ediyoruz. Paydaşlarımızla yapacağımız işbirlikleriyle bu misyonu daha da ileriye taşıyacağımız için çok şanslı olduğumuza inanıyorum.” söz konusu.

Çankırı Karatekin Üniversitesi’nin Çankırı için önemini bildiğini belirten Çiftçi, “Yerel yöneticilerimizin üniversitemiz ile temaslarını önemsiyor ve takdir ediyoruz. Çankırı Karatekin Üniversitesi olarak işbirliklerimiz ile çok daha kalıcı çalışmalara imza atacağımıza inanıyoruz. her geçen gün artan insan kaynağını Çankırı ve ülkemiz için yetiştirmektir.Bu bağlamda, “Siz değerli paydaşlarımızla birlikte atacağımız ortak projeler ve atacağımız güçlü adımlarla üniversitemize ve Çankırı’ya olan hizmetimizi her zaman artıracağız.” .

Kurumlar arası iş birliğinin önemine değinen Çiftçi, önümüzdeki dönemde de birlikte değerli çalışmalara imza atılacağına olan inancının tam olduğunu söyledi.

Toplantıda üniversite ile Şabanözü ve Orta kaymakamlıklar arasında yapılması planlanan bölgesel kalkınma ve işbirliği çalışmaları hakkında fikir alışverişinde bulunuldu.

Kaymakam Urhan ve Minuz, Çiftçi’ye misafirperverliğinden dolayı teşekkür etti.

haber-aybasti.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu