Ekonomi

Masimo 1. Çeyrek Tahminlerini Aştı, 2. Çeyrek ve 2024 Mali Yılı Görünümünü Düşürdü

IRVINE, Kaliforniya – Masimo Corporation (NASDAQ:MASI) ilk çeyrek kazançlarını aştığını bildirdi, ancak ikinci çeyrek ve 2024 yılının tamamı için beklenenden daha düşük bir öngörüde bulundu ve bu da yatırımcılar arasında endişelere yol açabilir. Medikal teknoloji şirketi, ilk çeyrek için 0,70 dolarlık analist konsensüsünü aşarak 0,77 dolarlık hisse başına düzeltilmiş kazanç (EPS) açıkladı. Gelir 492,8 milyon dolara ulaşarak 487,7 milyon dolar olan beklentileri de aştı.

İlk çeyrekteki olumlu performansa rağmen, Masimo’nun ikinci çeyrek için yaptığı tahminler önümüzdeki potansiyel zorluklara işaret ediyor. Şirket, 2024 yılının 2. çeyreği için düzeltilmiş EPS’nin 0,80 dolarlık konsensüs tahmininin altında, 0,73 ila 0,79 dolar arasında olmasını bekliyor. Aynı dönem için gelir tahminleri 480 ila 510 milyon dolar olarak belirlendi ve beklenen 502,7 milyon doların altında kaldı.

Masimo, 2024 yılının tamamı için 3,54 ila 3,70 dolar aralığında düzeltilmiş EPS ve 2,055 ila 2,165 milyar dolar aralığında gelir öngörüyor; her ikisi de analistlerin 3,52 dolarlık EPS ve 2,102 milyar dolarlık gelir beklentilerinin marjinal olarak altında.

Masimo Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Joe Kiani sonuçları yorumladı: “Covid ve ardından gelen dalgalanma dönemindeki güçlü büyümenin ardından işimizin istikrarlı bir duruma ulaştığını görmek güzel.” Kiani ayrıca, ABD ve Avrupa’daki güçlü sensör siparişlerinin, sağlık sektörü gelirlerinin tahmin aralığının üst sınırında olmasının temel etkenleri olduğunu vurguladı.

Şirketin sağlık hizmetleri gelirleri geçen yılın aynı çeyreğine kıyasla hafif bir düşüş gösterdi ve GAAP sağlık hizmetleri gelirleri bu çeyrekte %2,1 azalarak 346,7 milyon dolardan 339,6 milyon dolara geriledi.

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

3. parti reklam. Investing.com’un sunduğu veya önerdiği bir teklif değildir. Feragat detaylarına buradan bakın veya reklamları kaldırın

onikisubatajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu