Haber

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 250 milyar dolarlık yatırım yaptıklarını açıkladı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, “Ülkemizin ulaşım ve haberleşme ağına 2002 yılından bu yana 250 milyar dolar yatırım yaptık. Önümüzdeki dönemde 197 milyar dolar daha yatırım yapmayı planladık.”

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Ankara-Kahramankazan Yolu Veteriner, Bitik ve İmrendi Kavşaklarının açılış törenine katıldı. Bakan Uraloğlu, törende yaptığı konuşmada, “Ülkemizin son 22 yılda yaptığı büyük kalkınma hamlesinin temel altyapısını ulaştırma yatırımları oluşturuyor. Bakanlık olarak buradaki tek motivasyonumuz, milletimizin yaşam kalitesini görmektir.” milletin artması.Güvenli, ekonomik, hızlı, konforlu ve çevreye duyarlı hizmetlerin sunulduğu bir ulaşım altyapısı oluşturmak.” “Gece gündüz tüm gücümüzle çalışıyoruz” dedi.

“2002’den bu yana 250 milyar dolar yatırım yaptık”

Türkiye’nin ulaştırma ve haberleşmede atılım yaptığına işaret eden Bakan Uraloğlu, “Ülkemizin ulaştırma ve haberleşme ağına 2002 yılından bu yana 250 milyar dolar yatırım yaptık. Önümüzdeki dönemde 197 milyar dolar daha yatırım yapmayı planladık.”

“Bölünmüş yolumuzun uzunluğunu 6 bin 100 kilometreden 29 bin 400 kilometreye çıkardık”

Gelişmiş ülkelere yönelik taşımacılık faaliyetlerinde karayolu taşımacılığının kritik bir noktada olduğunu anlatan Bakan Uraloğlu, “Bu gerçeklerden yola çıkarak 2002 yılından bu yana bölünmüş yol uzunluğumuzu 6 bin 100 kilometreden 29 bin 400 kilometreye çıkardık. 2002 yılında bölünmüş yollarla ulaştığımız illeri bölünmüş yollarla birleştirirken, bugün “Bölünmüş yollarla 77’ye çıkardık” dedi.

“Aşılmaz dağları tünellerle aştık”

Otoyolun uzunluğunu 1.700 kilometreden 3.726 kilometreye çıkardıklarını belirten Bakan Uraloğlu, “Geçilmez dağları tünellerle, vadileri köprülerle aştık. 50 kilometrelik tünel yolculuğumuzu 753 kilometreye çıkardık. Viyadüklerimizin uzunluğu 311 kilometreden 777 kilometreye çıktı.”

Başkent Lojistik Üssü’ne vurgu yapan Bakan Uraloğlu, Ankara’nın ithalat, ihracat, transit ve yurt içi lojistik ihtiyaçlarının aktif olarak karşılandığını belirterek, şöyle konuştu:

“Bu nedenle bölgeye günübirlik seferlerden kaynaklanan trafik sıkışıklığını hafifletmek amacıyla 28 kilometrelik parkurda 3 gidiş ve 3 geliş olmak üzere toplam 6 şeritten oluşan tamamen yeni bir projeyle çalışmalarımızı yürütüyoruz. Ankara-Kahramankazan Yolu’nun bir kısmını da önemli ölçüde tamamladık.”

Söz konusu projenin Ankara Etraf Otoyolu’ndan başlayıp Kahramankazan ilçesinin merkezinden geçtiğini belirten Bakan Uraloğlu, “Projede 10 farklı hemzemin kavşak ve 1 adet çift köprü bulunuyor. Bildiğiniz gibi 2021 yılında 3 adet olacak. Aydın, Yazıbeyli ve Saray köprü kavşakları ile yolu ise “Bir kısmını tamamlayarak ulaşıma açtı” dedi.

Açılış törenine Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’nun yanı sıra AK Parti Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Turgut Altınok, Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı Yaşar Yıldırım, Kahramankazan Belediye Başkanı Serhat Oğuz, Karayolları Genel Müdürlüğü mülki amirleri ve vatandaşlar katıldı. – ANKARA

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu