Haber

Uludağ Elektrik’ten iyilik ‘tezgâhı’

BURSA (İGFA) –Kadın Dostu Markalar Platformu’nun 6 Şubat depreminin ardından hayata geçirdiği, bölgedeki kadın ve çocukları odağına alan A Noose for Competence Projesi’nin düğüm atma töreni gerçekleştirildi.

Törende kadın-erkek fark etmeksizin gönüllü olan 50 iş insanı deprem bölgelerindeki kadınlara ulaştırmak için yün ve şişlerle ilk ilmekleri attı.

Bir düzgünlük zinciri oluşturmayı hedefleyen projede, ilk ilmeği atılan örgüler depremzedeler tarafından devam ettirilerek hırkalara dönüştürülecek. Projenin bundan sonraki etabında deprem bölgesine kurulacak üretim atölyesi ile kadınlara istihdam sağlanacak ve kadınlar için ekonomik bir güç oluşturulacak.

Törende projeyle ilgili görüşlerini aktaran Uludağ Elektrik Genel Müdürü Ali Erman Aytaç; “Depremin ilk anından itibaren temel ihtiyaçlarını karşılamak, yaraları birlikte sarmak ve depremden etkilenen vatandaşlarımızın motivasyonunu artırmak için afet bölgesinde olmak için elimizden geleni yaptık. Deprem dayanışmasının her yerde olması gerektiği yaklaşımıyla hizmet alanımızda bu bölgeyi terk etmek zorunda kalan vatandaşların yaşadıkları sıkıntıları gidermeyi amaçladık. Temel ihtiyaç malzemeleri, bayramlık kıyafetleri, oyuncaklar, kırtasiye ve hijyen malzemeleri ulaştırarak çadırkentte yaşayan kadın ve çocukların yüzlerini güldürmeyi amaçladık. Yaptığımız takviyelerle küçük büyük depremzedelerin hayatlarına dokunabileceğimiz her noktaya dokunduk. One Loop for Goodness Projesi kapsamında 23 Nisan ve Ramazan Bayramı vesilesiyle ülkemizin farklı şehirlerinden kadınların ürettiği amigurumi oyuncakları çocuklara ulaştırarak çocukların mutluluğuna ortak olduk. Bugün biz de projenin bu etabında yer almaktan ve bölgede kadın üretiminin temelini oluşturan bir zincirin ilk halkalarını atmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Keyifli bir eleme süreci başlattık. Atılan dikişler depremzedelerimiz tarafından tamamlanacak ve yeniden hayata tutunmaları için umut olacaktır. Bu projedeki ortaklığımızla deprem bölgesindeki kadınlarımıza temel olarak sürdürülebilir üretim gücüne katkı sağlamaya devam edeceğiz.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu