Haber

Seçime günler kala rüzgar kimde esiyor? Kılıçdaroğlu’na kaybettirecek iki konu!

  • Haber7

Seçime sayılı günler kaldıMitinglerde heyecan artıyor. AK PartiTürkiye’nin düzenlediği mitinglerin önceki seçimlere göre daha kalabalık olması dikkat çekiyor.

Meydanlardaki coşkuya tanık olmak Haber7 Genel Yayın Yönetmeni Osman AteşliVe Ülke TV Genel Yayın Yönetmeni Hasan Öztürk,Bugün dikkate değer bir makale yazdı.

ATEŞLİ: KILIÇDAROĞLU’YA KAYBETTİRECEK İKİ ŞEY!

AK Parti’nin Samsun mitinginde izlenimlerini aktaran Osman Ateşli, “Kılıçdaroğlu’na kaybettirecek iki konu!” başlıklı yazıyı kaleme aldı. Vatandaşların görüşünü aktaran Ateşli, seçimin birincilikle sonuçlanacağına dair tahminlerin ağırlıkta olduğunu söyledi.

Seçim atmosferine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Ateşli, Samsunluların niyetlerini aktararak, 7’li koalisyonun HDP ile işbirliğinin tepki topladığını belirtti.

Osman Ateşli, yazısında şu ifadelere yer verdi:

AK Parti’nin Samsun’daki mitingini Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın davetlisi olarak bir grup gazeteciyle izledik. Samsun, Karadeniz’in nadide şehirlerinden biridir. Kurtuluş Savaşımızın ilk adımlarının atıldığı şehir olması açısından çok önemli…

Erken sayılabilecek bir saatte uçağımız Çarşamba Havalimanı’na indi. Birkaç saatle telafi etmeye çalıştığımız uyku sersemliğini yaşadık… Sabah saatlerinde Karadeniz’in nem yüklü sakin havasıyla kendimize geldik. Karadeniz’in çoğu zaman puslu olmasına rağmen kentte temiz bir hava hakimdi.

Gelelim seçim atmosferine;

Günün ilk ışıklarıyla birlikte sokaklarda dolaşmaya başladık. Ak Parti döneminde büyük emeklerle düzenlenmiş güzel bir sahili var Samsun’un. Kısa bir yürüyüşün ardından Bandırma Vapuru’na indik.

Öğle vakti yaklaşırken Saathane Meydanı’ndan tarihi Ulu Cami’ye geçtik. Oradan Çiftlik Caddesi’ne gerçek bir yürüyüş yaptık. Çay masalarına oturduk. Esnafa ve taksiciye nasıl olduğunu sorduk. Vatandaşı dinledik. Gençlerle sohbet ettik. Miting alanına yetişmek için koşan hanımlardan yorum almaya çalıştık. Mitinge gittiği her halinden belli olanlara sokakta zorbalık yaptık. Ayrıca istediğim kıvamda bir rakiple karşılaşmayı umuyordum. Ama tanışmadık.

Meydanların nabzını tutma konusundaki izlenimlerimi aktarayım size;

VATANDAŞLAR SEÇİM HAKKINDA NE DİYOR?

Seçim takvimi yaklaştıkça heyecanın da buna uygun olarak arttığı bir gerçek.

Dinlediğimiz her diyalogda bir seçim gündemi vardı.

Birinci tipte bu işin biteceğine dair tahminler ağır basıyor. Bazıları ikinci tipe düşme olasılığını göz ardı etmez.

“Yalancı pınarlar vaat edenlerle doluyuz” diyenler oldu. “Çocuklarımızın geleceği için oy kullanacağız”diyenler…

“Ahlat’a gidip namaz kılmayı teklif edenler…

Kentte toplananların yanı sıra kırsal kesimden ve köylerden binlerce kişi meydana akın etti. Bafra, Kavak, Vezirköprü, Çarşamba ve Ladik’ten gelenler oldu.

Bunlardan biri Ladikli Mustafa Amcaydı. Muhalefete tepki göstermek için yola çıktı. Ladik’ten miting için nasıl kalktığını anlattı.

“Selahattin Demirtaş’ı serbest bırakacağız” “Dışarı çıkanlara çok kızdı. Sesinin öfkeyle titrediğini hissettim.

Muhalefetin HDP ile olan ittifakına atfen, “Kararımızı kolaylaştırdılar”gönderdi.

Ajanstan genç bir adam, “Ladik’ten bu kadar çok araç kaldırdığımı hatırlamıyorum”söz konusu.

Ladik, Samsun’a yaklaşık 80 kilometre…

“Şef dünyanın öbür ucundan arasaydı yine gelirdik” dediler.

Bu aşkı anlatmak kolay değil; Erdoğan aşkı!

OY TERCİHİNİ ETKİLEYECEK İKİ KONU!

Anadolu insanının tehlikeyi, tehdidi hissetmesi yetmiyor… Son dönemde bir seferberlik havası var. Vatandaşlara göre 14 Mayıs bir kez daha “seçim seçimi”

Karadeniz dindar milliyetçi bir coğrafya…

Oy tercihinde iki husus açıkça öne çıkmaktadır;

Özellikle HDP ile iş birliğinde vatandaşların büyük etkisi var.

Başka bir rezervasyon, Muhalefet partilerinin ülkeyi yönetebileceğine inanmıyor. Muhalefet iktidara gelirse mevcut hizmetlerin devamına ilişkin çok önemli kaygılar var.Bunu çok net bir şekilde dile getiriyorlar.

Deprem bölgesindeki illere yaptığımız ziyaretlerde de aynı çekince ağır bir şekilde dile getirildi.

SAMSUN’DA KALABALIK İKİ MEYDANI DOLDURDU!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, saat 17.00 sıralarında Samsun Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen mitinge geldi. Samsun’da da çok coşkulu bir kalabalık Erdoğan’ı karşıladı. Kalabalık gerçekten etkileyiciydi. Meydana sığamayan Samsunlular alanı bile doldurdu.

Son günlerde sağlığı üzerinden yapılan polemiklere cevaben bu notu da paylaşayım. Erdoğan, Giresun ve Ordu mitinglerinin ardından Samsun’a gelmişti. Önceki gün Rize ve Trabzon’da mitingler vardı. Bu ağır tempoya rağmen herhangi bir yorgunluk belirtisi hissetmiyordu.

Erdoğan , “Samsun 14 Mayıs, çocuklarımızın geleceğini koruyor muyuz? 21 yıllık başarılarımızı Samsun’da daha ileriye taşıyor muyuz? Yüzyıl Samsun Türkiye için doğru adımlarla ilerliyoruz diyor muyuz?”diye sordu.

Büyük bir coşkuyla karşılanınca, Bu da Samsun’da iş bitti demektir.” söz konusu. Süper Lig’e yükselen Samsunspor’u, oyuncularını ve teknik heyeti tebrik etti.

TOP 14 MAYIS’TA BİTİYOR!

erdoğan “Sevilmez mi bu Samsun? Hele 14 Mayıs akşamı o balkonda yer alır aşkımız inşallah. Yürüyoruz, 14 Mayıs’a yürüyoruz. Sandıkları havaya uçurmak için yürüyoruz. Karşımdaki tablo bunu gösteriyor.Bizi sevgiyle kucaklayan, milli mücadeleye öncülük eden Samsunlu kardeşlerime saygılarımı sunuyorum.Samsun aynı zamanda Türkiye Yüzyılının sancağını da taşıyacaktır. Meydanların dili bize bunu söylüyor. On binlerce kişi bize bundan bahsediyor. Şu anda burada sokaklar hariç 120 bin insan var. Kemal Bey, ne haber? Bak, meydanı gör.” Sözleriyle Kemal Kılıçdaroğlu’nu alaya alıyor. kelimelerin, “14 Mayıs’ta bu maskeli baloya son vereceğiz”o bitirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan kürsüden inerken bizleri selamlayarak fotoğraf çektirdi. Onunla bir meydan okuma eleştirisi yaptık. Çok ahlaklıydı. Karadeniz gezisi önceki seçimlerde olduğu gibi Erdoğan’a yeniden moral ve motivasyon kazandırdı.

BU SEÇİMİN EN BÜYÜK SÜRPRİZİ GENÇLER!

Her mitingde hazır bulunan ve meydanları sahneden analiz edebilen Cumhurbaşkanı Erdoğan’a en yakın bir kişinin gençlerle ilgili gözlemi oldukça dikkat çekiciydi;

“Bu seçimin en büyük sürprizi gençler. Hani AK Parti’de gençlik yok algısı var… Meydanlar bu iddiaları yalanlıyor. Bütün gençler miting meydanlarında… Dipten dalga gibi geliyorlar.”

Bu sözlere ekleyecek olursak; Kadınların meydanlardaki yeri de değerlidir. Ayrıca mitinglere de büyük ilgi gösteriyorlar.

MEYDANIN DİLİNDE OY YÜZDE KAÇ OLUR?

Kareler son iki haftadır çok farklı şeyler söylüyor. Erdoğan’ın da katıldığı mitinglerin açılış törenleri olağanüstü ilgi görüyor. Seçim günü yaklaştıkça kararlar da netleşiyor. Bulanık alanlar kayboluyor.

Meydanların tamamı tıklım tıklım dolu… Meydanları dolduran vatandaşların beyanları ile anketler büyük ölçüde örtüşüyor.

Meydanların sandıktaki yansımasının ne olacağını 14 Mayıs Pazar günü daha net anlayacağız.

Şahsi iddiam Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yüzde 52 bandına yakın oy alacağı… Cumhur İttifakı’nın milletvekili sayısı 320-325’e ulaşabilir.



Önce Samsun 1. adayı Ticaret Bakanı Mehmet Muş ile sohbet ettik. Polis helikopterinden alınan görüntülerden yola çıkarak meydandaki insan sayısı hakkında varsayımlarda bulunduk. Cumhurbaşkanı ile geliyor İletişim Lideri Prof. Dr. Fahrettin AltunHepimizle el sıkıştı. Numan Kurtulmuş, İbrahim Kalın, Çiğdem Karaaslan ve Akif Çağatay Kılıç Biz de selamlaştık. Mitingi bulunduğumuz yerden takip eden başka değerli isimler de oldu.

Kısa bir süre önce ciddi bir hastalığa yakalandı. Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir Bizi ev sahibi yapanlardan biri de oydu. Cumhurbaşkanlığımızın basın grubundan arkadaşlar ve İletişim Başkanlığı Samsun Bölge Müdürü yanımızdaydı. Mustafa Demir, kentteki son durum hakkında çok değerli bilgiler verdi. Seçimle ilgili tabloyu özetledi. AK Parti’nin Samsun’da Türkiye ortalamasının çok üzerinde oy aldığını bildirdi. Rahatsızlığına rağmen meydanda mitingi sonuna kadar takip edenlerin ortasında kaldı.

Sonunda;

Önceki gün Van ve Erzurum’da mitingler vardı. Meydanlarda gerçek bir coşku vardı. Samsun’da sahada sadece 120 bin kişi vardı. Meydanı çevreleyen sokaklar da dahil olmak üzere 140.000 kişiden bahsediliyor. Kentin neredeyse onda biri meydanı doldurdu. Dün Kayseri’de polis kaynaklarına göre bölgeye girenlerin sayısı 180 bini geçti.

Kayseri’nin toplam nüfusu yaklaşık 1,5 milyon… Erdoğan mitingine şehir nüfusunun onda birinden fazlası katıldı. Dün Erzurum’da da böyleydi. Bugün gerçekleşecek Büyük İstanbul Rallisi’nin hedefi 1 milyon…

Kitleler Türkiye’ye ve Erdoğan’a sahip çıkmak için meydanlara akın ediyor. Aynı coşkuyla sandık başında bekleyen en az yüzde 50’lik bir kesim var.

AK Parti İstanbul İl Başkanlığı’nın günlerdir hazırladığı Büyük İstanbul Mitingi bugün bize çok şey anlatacak.

İzleyeceğiz ve yorumlayacağız!

HASAN ÖZTÜRK: ERDOĞAN’IN MİLLETE SESİ; MİLLETİN SESİ ERDOĞAN’A ULAŞIRKEN…

Hasan Öztürk, ” Erdoğan’ın sesi millete; Milletin sesi Erdoğan’a ulaşırken…Bugünkü yazısında Kayseri mitingiyle ilgili gözlemlerine yer verdi.

Kayseri’deki coşku ve kalabalığa dikkat çekmek Öztürk Kayserililerle yaptığı görüşmeleri aktardı. Seçimlerde Kayserili Öztürk Erdoğandiye düşündüğünü belirtti.

Hasan Öztürk izlenimlerini şöyle aktardı:

Kayseri’de böyle coşku ve kalabalık görmedik”Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, şunları söyledi:

Aynı cümleyi selediye eski lideri ve milletvekili de kullanmıştı. Şükrü Karatepe de kurdu. “15 yaşımdan beri 50 yıldır bu şehirde siyaset yapıyorum, hiç bu kadar coşkulu bir kalabalık ve büyük bir miting görmemiştim.”
 

Milli Savunma Bakanı, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı beklerken Hulusi Aka geldi. Heyecan vericiydi. selamlaştık Oo efendim, ülkemizin insanlarını gördünüz mü? söz konusu. Akar’ın listenin başında yer aldığı Kayseri’de meydanı dolduran kalabalık, Erdoğan’ı beklerken bile yerinde durmadı. Saatlerce çalınan seçme müziklere eşlik etti.

MEYDANI DOLDURAN ERDOĞAN DA MEMNUN

Meydanda, sokak ortasında birçok Kayserili ile görüştüm. Aralarında esnaf da vardı, ev hanımları da.

Hepsinin ortak sorusu “Seçimde siz tahmin edersiniz” oldu.

Onlara da aynı soruyu sorduğumuzda hemen hemen hepsi, ” Açık ara Erdoğan kazanacak”Kendi cümlelerini kurdu.

Büyük bir motivasyonla meydanı dolduran Kayserililer, merakla Erdoğan’ı bekliyordu.

Olay olduğunda Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı selamlama şansımız oldu.

Dün gece “hafif hasta” olduğu sırada Çankaya Köşkü’nde buluştuk, yani ” Nasılsın” Diye sordum. Yüzünde ortamdan memnuniyet ifadesi vardı, “Elhamdülillah çok iyiyiz” dedi. Elimi sıktı, gülümsedi ve sahneye doğru yürüdü.

Sahneye çıktığında meydan dalgalandı, bayraklar dalgalandı, seyirci dalgalandı!

***

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Kılıçdaroğlu’nun 17/25 Aralık montaj kasetlerinin “üretildiğini” kabul ettiği ifadesine atıfta bulunduğu anlarda o dönemin bakanlarından biriydi. Zafer Çağlayan’bir gözüme çarptı

Çevresindekilere şöyle dedi: Kılıçdaroğlu, montaj kasetleri üzerinden acımasızca saldırıyordu; Şimdi meclis olduğunu kabul ediyor...”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sahadaki insan sayısını söyledi” 135 bin‘ açıkladı.

Ancak Kale’nin çevresinde ve ortaya çıkan cadde ve ara sokaklarda yaptığımız gözlemler, Erdoğan’ı desteklemek için çok daha fazla kalabalığın geldiğini gösterdi. Yaklaşık 200 bin kişilik bir kalabalık Erdoğan’ı destekledi.

KARELER “DİP DALGALARININ ŞİFASI” GİBİDİR

Erdoğan, Kayseri’den mutlu ayrılırken, çok önemli bir kadrosundan biri şunları söyledi: “Anadolu kentlerinde gördüğümüz ‘Kimseye yedirmeyeceğiz’ tepkisi derin bir dalgaya neden olabilir! Anketler birebir sonuç verirken, meydanlarda 2014 seçimlerinin havası var. . Van, Erzurum ve Samsun’da gördüğümüz inanılmaz iyilik bir taban dalgasının habercisi gibi.!”

GÜVENLE YAPILAN O AÇIKLAMA…

Bu arada Erdoğan’ın dün sosyal medya hesabından paylaştığı ve bir nevi “balkon konuşması” sayılan sözlerini meydandaki görevlilere sordum. Erdoğan’ın tüm milleti kucaklayan paylaşımını Ertuğrul Özkök gibi yazarlar kaleme aldı. “Yenilginin İtirafı”Ben de kendisine yaptığı yorumu hatırlattım.

Aksine, kazanacağından emin olarak, güvenle yapılmış bir açıklamadır” yanıtını verdiler.

Erdoğan, sosyal medya hesabından tüm Türkiye’yi paylaştı. Kazananın kazanacağını vurgulayarak birleştirici mesajlar verdi. “Türklerle, Kürtlerle, Araplarla, Sünnilerle, Alevilerle” 85 milyon kazanacağını vurgulayan konuşması, Erdoğan’ın seçim öncesi son haftayı nasıl değerlendireceğinin de habercisi.

***

Kayseri AK Parti’nin kalelerinden biri tamam mı! Peki ya Van? Peki ya İzmir?

Örnekleri çoğaltabiliriz. O şehirlerde olağanüstü kalabalıklar Erdoğan’ı kucakladı.

Bizim gözlemimiz şu ki Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sesi vatandaşa, vatandaşın sesi Erdoğan’a ulaştıkça büyük bir sinerji oluşuyor.

Son haftaya girerken bugün dev bir İstanbul rallisi var.

Sonra, Tanrı korusun.

Kayseri’de kaç kişinin Erdoğan’a “Vatan için verdiğin emekler boşa gitmesin” diye dua ettiğine şahit oldum..!

Kendine iyi bak.

KAYNAK: HABER7

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Vip elit Arnavutköy escort Bayan numaraları
-
Başa dön tuşu
escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
adalar escort
arnavutköy escort
ataşehir escort
avcılar escort
bağcılar escort
bahçelievler escort
bakırköy escort
başakşehir escort
bayrampaşa escort
beşiktaş escort
beykoz escort
beylikdüzü escort
beyoğlu escort
büyükçekmece escort
çatalca escort
çekmeköy escort
esenler escort
esenyurt escort
eyüp escort
fatih escort
gaziosmanpaşa escort
güngören escort
kadıköy escort
kağıthane escort
kartal escort
küçükçekmece escort
maltepe escort
pendik escort
sancaktepe escort
sarıyer escort
şile escort
silivri escort
şişli escort
sultanbeyli escort
sultangazi escort
tuzla escort
ümraniye escort
üsküdar escort
zeytinburnu escort
istanbul escort