Haber

İBB AK Parti Grup Başkanvekili Göksu’dan İmamoğlu’na “bütçe revizyonu” yanıtı

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi AK Parti Küme Başkan Yardımcısı ve Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu, sosyal medya hesabından “Bütçemizi revize edeceğiz” diyen İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na yanıt verdi.

Esenler Belediyesi’nden İBB Başkanı İmamoğlu’nun bugün düzenlediği Deprem Eylem ve Müdahale Planı toplantısında yaptığı açıklamada, “Afet hazırlıkları da dahil olmak üzere bütçemizi, birlikte hazırladığımız Deprem Eylem ve Müdahale Planı doğrultusunda revize edeceğiz. Zorunlu giderlerimizi bir kenara bırakmak şartıyla artırabildiğimiz kadar, “Deprem için ayıracağız. Merkezi yönetimi ve tüm bakanlıkları seferberliğe davet ediyorum.” ifadesini kullandığı belirtildi.

Göksu, yaptığı açıklamada İmamoğlu’na sosyal medya hesabından yanıt vererek, “2 yıl önce kentsel dönüşüm için bütçe revizesi için İBB’yi aradık. Bugün akıllara İBB Başkanı geldi. Şimdi çağrımızı yineliyoruz. teklif hemen İBB Meclisimizde. Onaylayalım, işe koyulalım.” söyledikleri kaydedildi.

Göksu, belediyeden yaptığı açıklamada, 8 Mart 2021’deki İBB Meclis Toplantısında, “2021’de merkezi yönetimden İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne yaklaşık 20 milyar lira gelecek. Bu 20 milyar liranın yüzde 10’unu kentsel dönüşüme ayırın. Yüreğin yetiyorsa, bütçe revizyonunu önümüzdeki ay meclise getir, konuşma iş yap…” ibarelerine de yer verildi.

habercivril.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu