Haber

Fransız milletvekili bile İsrail’e isyan etti: Bir halkı haritadan tamamen silmek istiyorlar

İşgalci İsrail ordusu, 26 gün Abluka altındaki Gazze Şeridi’nde bebek, çocuk, yaşlı, hasta fark etmeksizin savunmasız Filistinli sivilleri yoğun bombardımana tabi tutarak katletiyorlar. İnsan katliamı Siyonistleri destekleyen Batı’da bile öfke yarattı.

“GAZze, SAVAŞ SUÇU İSRAİL’İN BOMBARDIYASI ALTINDA”

Boyun eğmez Fransa ( LFI) Parti Milletvekili Thomas Portes, X sosyal medya platformuna yaptığı açıklamada, İsrail’in Gazze’ye yönelik baskınlarının savaş suçu teşkil ettiğini söyledi.

“Çoğunlukla çocuklar, kadınlar ve yaşlılar”

Gazze’ye düzenlenen saldırılarda çok sayıda insan hayatını kaybetti.” Çoğunluğu çocuk, kadın ve yaşlılardan oluşan binlerce ölü var.Açıklamalarıyla dikkat çeken Portes, Yahudi yerleşimcilerin Batı Şeria’da 100’den fazla Filistinliyi öldürdüğünü belirtti.

“HARİTADAN BİR KİŞİ SİLMEK İSTİYORLAR”

İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarına dikkat çeken Portes, ” Bir halkı (Filistin’i) haritadan tamamen silmek istiyorlar.” şikayet etti.

İSRAİL’İN GAZZE’YE YÖNELİK SOYKIRIMINDA SON DURUM

Hamas’ın silahlı kanadı İzzeddin El Kassam Tugayları, 7 Ekim sabahı, ” Mescid-i Aksa Tufanıİsrail ordusu, “operasyonuyla Gazze Şeridi’ne ağır bir hava bombardımanı başlatırken, İsrail’in Mescid-i Aksa başta olmak üzere Filistinlilere ve onların kutsal değerlerine yönelik sürekli ihlallerine yanıt vermek amacıyla kapsamlı bir saldırı başlattı.

İsrailli yetkililer, Gazze’den düzenlenen saldırılarda 315’i asker olmak üzere 1.400’den fazla İsraillinin öldürüldüğünü, 5.132 kişinin de yaralandığını açıkladı.

Gazze Şeridi’nde 31 Ekim’den bu yana yaşanan çatışmalarda öldürülen İsrail askerlerinin sayısı 15’e çıktı.

İsrail Ordu Sözcüsü Daniel Hagari, Gazze’de El Kassam Tugayları’nın elinde 240 İsrailli esirin bulunduğunu kaydetti.

Gazze’deki Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail’in saldırılarında 3 bin 648’i çocuk, 2 bin 290’ı kadın olmak üzere 8 bin 796 Filistinlinin öldürüldüğünü, 22 bin 219 kişinin de yaralandığını bildirdi.

İsrail güçlerinin ve Yahudi yerleşimcilerin işgal altındaki Batı Şeria’ya düzenlediği baskınlarda 130 Filistinli öldü, yaklaşık 2 bin Filistinli ise yaralandı.

İsrail ordusu, 26 Ekim’den itibaren sınırlı kara operasyonlarını Gazze’ye genişletmeye başladı ve hava saldırılarının dozunu daha da artırdı.

Binlerce yaralı ve sivilin bulunduğu Gazze’nin en büyük sağlık tesisi olan Şifa Hastanesi de İsrail ordusunun hedefi oldu.

İsrail ordusu ile Hizbullah arasında 8 Ekim’den bu yana yaşanan çatışmalarda 48 Hizbullah üyesi ve 4 İsrail askeri hayatını kaybetti.

haber-tusba.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu