Haber

Aydın’da İncir Hasadı Başladı

İncirin başkenti Aydın’da hasat heyecanı başlarken, özenle toplanan ‘sarı lop’ ve ‘Bursa siyah’ incirler tüketiciyle buluşmaya başlandı. Bölgenin en önemli ihraç ürünü olan incirden bu sezon yaklaşık 25 bin ton verim bekleniyor.

Aydın’ın damaklarda iz bırakan lezzeti İncirin hasat zamanı başladı. Taze incirin başkenti Buharkent’te erken saatlerde başlayan toplama işleminin ardından kasalardaki taze incirler tırlara yüklenerek önce toptancıya, ardından tırlara yüklenerek başta Türkiye olmak üzere dünyaya gönderiliyor. .

İncirin üretildiği diğer bölgelere göre yaklaşık 15 gün daha erken hasat edilen Buharkent inciri, bu erken hasatla ilçeye değerli bir ekonomik katkı sağlıyor. Bu yıl havaların geç ısınması nedeniyle hasadı ertelenen taze incirde sezonun açılmasıyla birlikte yüzler de gülüyor. İncir bahçelerine gelen tüccarların satın aldığı, aroması, tadı, rengi ve kokarcasıyla markalaşan taze incirlerin sofralara ulaşması adeta zamanla yarışıyor.

Üreticinin, tüccarın ve tüketicinin sevineceği, rekoltenin 25 bin ila 30 bin ton arasında gerçekleşeceği dönemde yaklaşık 100 milyon dolarlık ihracat geliri bekleniyor.

“En önemli değerimiz aslında incir”

Buharkent’in dünyada en kaliteli taze incir yetiştirilen bölge olduğuna değinen Başkan Mehmet Erol, “Dünyanın en kaliteli taze incir yetiştirilen bölgesi Buharkent’te taze incir hasadı başladı. incir, sarı lop ve Bursa karanfili diğer bölgelere göre yaklaşık bir hafta 15 gün önce yapılmaktadır.Buharkent için ekonomik değeri oldukça yüksek olan ve ilçemiz ekonomisine can veren en değerli eserimizdir.En kıymetli fiyatımızdır. Aslında incir.Bu yüzden herkeste var burası.Bu dönemde büyük bir heyecan,neşe ve memnuniyet var.Umarım hayırlı ve bereketli olur.Umarım hava ve mevsim güzel olur.Umarım keyifli bir dönem geçiririz. Çalışmalarımızın ekonomik olarak hak ettiği karşılığı bulmasını ve çiftçimizin emeklerinin karşılığını almasını istiyoruz.Bereketli bir yıl olmasını temenni ediyorum.Doğal taze İncirin anlamına baktığımızda, hasadını yoğun bir şekilde yaptığımız iş. taze incirdir Aydın, Türkiye’de kuru incirin en çok üretildiği yerdir. Türkiye’de taze incir üretimi ve toptan ticaretinin yapıldığı tek nokta Buharkent’tir. Bizi farklı kılan da bu. Buharkent’te 25 bin ton civarında taze incir üretiliyor. Aynı zamanda Bursa karası olarak da adlandırılan eser taze toplanmış, raf ömrü daha uzun ve ihracat özelliği daha yüksek olan eser, hasadı Bursa ve diğer illere göre 15 gün önce başladığı için de bizler için çok değerli bir avantaj. iller. Yani Buharkent’in ekonomisini ayakta tutan en önemli unsur taze incir. Vatandaşlarımızın, çiftçilerimizin ve üreticilerimizin emeklerinin karşılığını almalarını istiyoruz. Sezonumuzun hayırlı, uğurlu ve bereketli olmasını temenni ediyorum” dedi.

“Taze incirde bir numarayız”

Toptancı hal işleten ve aynı zamanda incir bahçesi de bulunan Üretici Uğur Sancak, “Buharkent’te güzel bir pazarımız var, sarıgül olsun, Bursa kara inciri olsun. Gün geçtikçe artıyor. Bunu dedemden öğrendim. .Yıllardır yapıyoruz.Çocukluğumdan beri bu işin içindeyim.İnşallah oğlum ve arkadaşlarım incir üretmeye devam ederler.Türkiye’nin ve dünyanın en iyi incirleri Buharkent’te yetişir.Aslında öyle değil. Aydın’ın başka yöresinde yok. Taze incirde bir numarayız. Aromasıyla, kokusuyla, tadıyla gerçekten mükemmel ve emsalsiz. Cennet Taze incirin olmazsa olmazı meyvemizdir” dedi.

“Aydın’ın en beğenilen meyvesi”

İncir toplamak için sabah erken saatlerde bahçeye gelen Fatma Akıncı ve kızı Nurgül Akıncı, “Sabah erkenden geliyoruz. Özenle, tek tek, zarar görmeden topluyoruz. İncirlerimiz ülkemizin incisi. Kokusu ve aromasıyla Aydın yöresi. İncir Aydın’ın en sevilen meyvesidir. Özünde cennet meyvesi. Biz severek tüketiyoruz. Bizim için çok değerli. Herkesin tatmasını bekliyoruz” dedi. – AYDIN

amasra-ajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu