Teknoloji

AB, seçimleri korumak için Büyük Teknoloji işbirliği istiyor

Avrupa Birliği’nin yürütme organı, büyük teknoloji şirketleri için yönergeler oluşturarak demokratik seçimleri korumaya yönelik adımlar atıyor. Bu yönergeler, seçim sürecini aksatabilecek dezenformasyon, nefret söylemi ve sahte içeriğin yayılmasıyla mücadele etmek için tasarlanmıştır. Bu yıl dünya nüfusunun üçte birinden fazlasının çeşitli seçimlerde oy kullanmaya hazır olduğu bir dönemde AB, teknoloji devlerinin kamuoyu ve demokrasi üzerindeki değerli etkisine odaklanıyor.

Bu endişeleri gidermek için AB, bu hafta başında bir kamu istişare toplantısı başlattı ve 7 Mart’a kadar geri bildirim talebinde bulundu. İstişare, özellikle yapay zeka tarafından oluşturulan içerikten kaynaklanan risklerle nasıl başa çıkılacağı konusunda girdi arıyor. Türünün ilk örneği olan bu kılavuz, Devasa Çevrimiçi Platformlar ve Arama Motorları için en uygun uygulamaları sunuyor.

Portekiz, Belçika, Hırvatistan, Romanya ve Avusturya gibi birçok AB üyesi ülkede ulusal seçimlerin yanı sıra Haziran ayında Avrupa Birliği parlamento seçimlerinin de yapılması planlanıyor. Ayrıca ABD başkanlık seçimleri ve Meksika, Güney Kore ve Gana’daki diğer önemli oylamalar da bu yılın takviminde yer alıyor.

AB Komiseri Thierry Breton Çarşamba günü konunun aciliyetinin altını çizdi. AB’de seçim döneminin hibrit saldırılarla ve dış müdahalelerle karşı karşıya kalabileceğini vurgulayan Breton, teknoloji platformlarını özgür ve adil seçimlerin bütünlüğünün savunulması konusunda aktif rol almaya çağırdı.

Mart ayının başlarında AB, Amazon’un (NASDAQ: AMZN), Elma (NASDAQ: AAPL), Meta (NASDAQ:META) ve Alfabe (NASDAQ: Google ) Google gibi bir düzineden fazla teknoloji şirketine ulaştı. AB, araştırmacıların yaklaşan AB ve ulusal seçimlerle ilgili olabilecek verilere erişmesini sağlamak için bu şirketlerin uyguladığı önlemleri sordu. Bu girişim, AB’nin teknoloji şirketlerinin seçim sonuçları üzerindeki etkisini azaltmaya yönelik proaktif yaklaşımının altını çiziyor.

Reuters bu makaleye katkıda bulunmuştur.

Bu makale yapay zeka yardımıyla oluşturulmuş, bir editör tarafından çevrilmiş ve incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şartlar ve Koşullarımıza bakın.

haber-pendik.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu