Haber

Ukrayna’ya destek Hırvatistan’da yapıldı

Hırvatistan’ın başkenti Zagreb’de Ukrayna-Rusya savaşının 1. yılı nedeniyle “Hırvatistan Ukrayna’nın yanındadır” sloganıyla gösteri düzenlendi.

Başkentteki Ban Jelacic Meydanı’nda toplanan katılımcılar ellerinde Ukrayna bayrakları taşıyarak “Savaşa hayır”, “Ukrayna’nın yanındayız” ve “Putin’e hayır” yazılı pankartlar açtılar.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından konuşan Ukrayna’nın Zagreb Büyükelçisi Vasily Kirilic, Mariupol, Bucha, Kharkiv, İzyum ve Ukrayna’nın diğer şehir ve kasabalarında hayatını kaybeden kurbanları andıklarını söyledi.

Ukrayna’da 20’den fazla toplu mezar olduğunu, savaşta yaşlı ve çocukların hayatını kaybettiğini anlatan Kiriliç, düşmanlarını ancak cebir ve baskıyla ülkelerinden çıkarabileceklerini söyledi.

Başbakan Yardımcısı Tomo Medved, Hırvatistan ve halkının Ukrayna’nın savunduğu savaşa tam ve koşulsuz destek verdiğini, Rusya’nın saldırganlığına karşı olduklarını ifade etti.

Medved, Hırvatistan’ın refah, barış ve özgürlükten yana olduğunu belirterek, Ukrayna’ya insani, mali ve askeri yardımların sürdürülmesi gerektiğini söyledi.

Zagreb Belediye Başkanı Tomislav Tomasevic de bağımsızlık ve demokrasi mücadelesi veren Ukrayna’ya güç katmak için toplandıklarını ve savaşa karşı olduklarını ifade etti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu