Haber

TBMM Karma Komisyonu HSK üyeliği için 3 adayı belirledi

TBMM Anayasa ve Adalet Komisyonları Karma Komisyonu, Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu tarafından Hakimler ve Savcılar Kurulu’na (HSK) seçilecek üye için 3 aday belirledi.

Ortak Komite, HSK üye adaylarını belirlemek üzere AK Parti Tokat Milletvekili Yusuf Beyazıt başkanlığında toplandı.

Beyazıt, HSK’ya yükseköğretim kurumlarının hukuk dallarında görev yapan öğretim üyesi kontenjanından bir üye seçileceğini belirterek, Prof. Dr. Çetin Arslan, Prof. Dr. Ender Ethem Atay, Doç. Dr. Neslihan Göktürk, Prof. Dr. Bayram Keskin, Prof. Dr. Abdulkerim Yıldırım ve Doç. Prof. Dr. Hamdi Gökçe, Zabunoğlu’nun özgeçmişlerini okuttu.

Seçim öncesinde konuşan CHP Ankara Milletvekili Murat Buyruk ve Saadet Partisi Antalya Milletvekili Serap Yazıcı Özbudun, Yargıtay 3. Ceza Dairesi’nin Seyahat Parkı davası tutuklusu TİP Milletvekili Can Atalay hakkındaki kararını eleştirdi.

DEM Partisi Bingöl Milletvekili Ömer Faruk Hülakü ve DEM Partisi Van Milletvekili Zülküf Uçar da “Türkiye’de yargı bağımsızlığı olmadığı gerekçesiyle” HSK üye seçimine katılmayacaklarını belirtti.

Konuşmaların ardından basına kapalı yapılan toplantıda Prof. Dr., HSK üyeliğine seçildi. Aday olarak Dr. Çetin Arslan, Prof. Dr. Bayram Keskin ve Prof. Dr. Seçkin Ethem Atay belirlendi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu, 3 aday arasından birini HSK üyesi olarak seçecek.

cizrehaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu