Haber

Sakaryalı Doktorlar İsrail’i Kınadı

Sakarya’nın Adapazarı ilçesinde doktorlar, İsrail’i ‘sessiz yürüyüşüyle’ bir kez daha kınadı. Yürüyüşün ardından grup adına açıklama yapan Acil Tıp Hekimi Fazilet Şentürk, “Siz kaybedeceksiniz İsrail, insanlık kazanacak, yıktığınız hastanelerde tüm insanlığın hayatını kurtarmaya devam eden Gazzeli meslektaşlarımız” dedi. kazanacak.”

Adapazarı ilçesi Uzun Çarşı’daki Tozlu Camisi önünde toplanan doktorlar, İsrail’i kınamak için ‘sessiz yürüyüş’ düzenledi. Beyaz önlüklerini giyerek, ellerinde pankartlar, Türk ve Filistin bayraklarıyla Adapazarı Kültür Merkezi önünde yürüdüler. Buradaki basın açıklamasının ardından doktorlar sessizce yürüyüş yaparak programı sonlandırdılar. Yürüyüşün ardından grup adına açıklama yapan Acil Tıp Hekimi Fazilet Şentürk, “İsrail terör devletinin Filistin’de uyguladığı sistematik baskı ve işgal devam ediyor. Evler, okullar, hastaneler bombalanıyor; Gazze halkı” Abluka altında açlığa mahkum ediliyorlar, su vanalarını kapatıyorlar, tarlaları bombalıyorlar, şehre yiyecek sağlıyorlar.” Onların girişini engelleyen İsrail bunu açıkça, tüm dünyanın gözü önünde, saklama zahmetine bile girmeden yapıyor.

Gazze halkının un bulamadığı için hayvan yemi öğütmeye başladığı yönünde haberler var. Bombaların ve kitle imha silahlarının dehşetinden kurtulabilen insanlar, yetersiz beslenmenin, susuzluğun ve salgın hastalıkların pençesinde ölmeye mahkum ediliyor. Dünyanın en büyük açık hava hapishanesi olan Gazze’ye açılan tek kapı olan ‘Refah Sınır Kapısı’, aynı zalim elin ablukası altında insani yardımın geçmesine neredeyse izin vermiyor.” dedi.

“Siz İsrail’i kaybedeceksiniz, insanlık kazanacak”

Halklara yapılan zulme karşı sessiz kalmamaları gerektiğini belirten Şentürk, “İsrail işbirlikçisi devlet ve şirketlerin soykırıma açık desteği artarak devam ediyor. Dünyanın bütün zalimleri bir avuç mazluma karşı tek safta saldırmaya devam ediyor. Kalbi ve duası Filistin’le olan vicdanlılar en büyük silahlardan biri olan ‘boykot’ çağrımızı bir kez daha yineliyor, tüm meslektaşlarımıza zulme destek veren ilaç firmalarını boykot etmeye devam etmelerini hatırlatıyor, Sağlık Bakanlığı yetkililerinden de aynı hassasiyeti hastane eczanelerinde de göstermelerini bekliyoruz. Siz kaybedeceksiniz İsrail, insanlık kazanacak, Filistin halkı kazanacak, beyaz önlüklerini giyip soykırıma karşı duvar örenler kazanacak” Yıktığınız hastanelerde tüm insanlığın hayatını kurtarmaya devam eden Gazzeliler kazanacak” dedi. – SAKARYA

haber-horasan.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu