Haber

Sakarya ve çevre illerden deprem bölgesine yardım seferberliği devam etti

Sakarya, Düzce, Kocaeli ve Zonguldak’tan Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen illere yardımlar devam etti.

Düzce Üniversitesi’nin (DÜ) başlattığı “Destekçi Ol” kampanyası kapsamında toplanan 315 bin 210 lira AFAD’ın hesabına yatırıldı.

Ayrıca bölgeye kışlık giysiler, battaniye, ısıtıcı, temizlik ve hijyen malzemeleri, bebek maması ve kuvvetli kuru baklagillerden oluşan 2 tır temel ihtiyaç malzemesi, 3 tır odun ve 1 tır su sevk edildi.

Tıbbi malzemelerden oluşan 2 adet tam donanımlı ambulans ve aralarında doktor, hemşire, sağlık teknisyeni, takviye görevlileri (gassal, büro personeli, hasta bakıcı) bulunan 33 işçi bölgeye görevlendirildi.

Kahramanmaraş ili genelinde içme ve kullanma sularındaki riskleri tespit etmek ve analiz önerileri sunmak amacıyla oluşturulan grup bölgede proje başlattı.

Zonguldak

Zonguldak Valiliği, deprem bölgesine 507 işçinin yanı sıra 126 araç, iş makinesi ve kamyonet görevlendirildiğini bildirdi.

Ayrıca 322 tır ve tır temel gıda, muhtelif ihtiyaç maddeleri, 25 vagon odun-kömür ve bir vagon ihtiyaç malzemesini bugüne kadar kentten ulaştırdı.

Kocaeli

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamaya göre, depremin ardından bölgede yaraları sarmak için çalışma başlatan gruplar, hayatı normale döndürmek için çeşitli etkinlikler düzenledi.

Belediyeye bağlı Antikkapı’nın kurduğu kalıcı mutfağa giren depremzedeler, Hatay’ın meşhur ıspanaklı gözlemesini yaptı.

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın’ın da ziyaret ettiği bayanlar, sağladıkları imkanlar için belediyeye teşekkür etti.

Büyükakın ise yaraların birlikte sarılacağını belirterek, hem somut hem de soyut kültüre sahip çıkmak için çaba sarf ettiklerini belirtti.

Büyükakın, “Bizim kültürümüzde Hatay’ın ayrı bir önemi var. Hatay mutfağı denilince akla binlerce leziz yemek geliyor. Gelecek misafirlere sunacağız.” terimleri kullandı.

Sakarya

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO), deprem bölgesinin ihtiyaçlarına yönelik çalışmalarını sürdürdü.

SATSO’dan yapılan açıklamaya göre bölgeye gönderilen 30 konteynerin ardından hafta sonu 5 TIR’a su verildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen SATSO Yürütme Konseyi Lideri Akgün Altuğ, Sakarya iş dünyasının ülkenin tek gündemi olan deprem felaketinin yaralarını sarmak için ilk günkü gayretle çalışmaya devam ettiğini belirtti. .

Hep birlikte ülkenin ayağa kalkması için daha çok çalışmaları ve çaba göstermeleri gerektiğini vurgulayan Altuğ, “Üretirken 11 vilayetimizin ihtiyacını karşılamalıyız. Üyelerimizle bu doğrultuda hareket ediyoruz. maddi ve manevi kayıplarımızı telafi etmek değil, mevcut şartları iyileştirmek için “Bu vatanın, aziz Türk milletinin, bu acıları ve bu yaraları saracak güce sahip olduğuna tüm kalbimle inanmak istiyorum.” değerlendirme.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu