Yaşam

Okuyucunun içini ısıtan ve duygu dolu olan En Uzun Gece kitabı.

21. Munhakdogne çocuk edebiyatı ödülünü alan bu eskimeyen eser, hayatın gerçeklerini eşsiz betimlemeler ve sevgi dolu hikayelerle anlatıyor.

Kore’nin Küçük Prensi olarak anılan bu kitaptaki detaylar içinizi ısıtırken düşündürecek. Uzun zamandır beklenen En Uzun Gece, Athica Books etiketiyle raflarda yerini aldı.

Birlikte geçirdiğimiz sayısız uzun geceden sonra, biz olarak anılmamız doğaldı. Dünyada kalan son beyaz kaya gergedanı ve terk edilmiş bir yumurtadan çıkan bir penguen. O zamanlar bunun gerçek bir mucize olduğunun farkında değildik.

Her şeyimiz farklıydı ama bizim için değerli olan tek şey birbirimizden başka hiçbir şeyin olmamasıydı.

“Seni tutacağım çünkü bu gece uzun olacak”

“Şuradaki ufuk çizgisini görüyor musun? Yeşil parlıyor. Burası benim denizim.” Burayı seviyorum. Ben de burada kalacağım. Sen bir penguensin. Gidip kendi denizini bulmalısın. O zaman ben de bir gergedan olarak yaşayacağım. Gagama bak, aynı boynuza benziyor. Sen zaten harika bir gergedansın. Artık geriye kalan tek şey düzgün bir penguen olmaktır. “Buraya gel. Sana sarılacağım çünkü bu gece uzun bir gece olacak.”

Duygular üzerine bir okuma

Bu çalışma kendin olarak yaşamanın acısını, korkusunu ve sevincini kolay ama çarpıcı bir şekilde ele alıyor. Şu an bulunduğum yere gelene kadar bu zorlu yolculukta bana destek olan herkesin geçirdiği uzun geceyi, gözyaşlarını, acılarını, dayanışmasını ve sevgisini anlatıyor.

Sayfa: 144

Korkudan payına düşeni al

Artık bu genç penguen de endişelerinden payına düşeni kucaklayacak ve kendini mavi denize atacaktır. Pek çok uzun geceye tek başına katlanacak ve uzun gecelerde gökyüzünde parlayan yıldızlar gibi parlayan bir şey bulacaktır.

Sayfa için iletişim:

[email protected]

haber-olur.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu