Haber

Muharrem İnce: İsveç’in NATO üyeliğine ‘Evet’ oyu verdiğimde nasıl ittifak kuracağım?

Vatan Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, “İsveç’in NATO üyeliğine ‘Evet’ oyu verdiğimde nasıl ittifak kuracağım? Her gün ‘DEM’ dersen nasıl ittifak kuracağım? Bir duruşumuz olmalı. Parti budur. Kuvayimilliye değişti demiyorum, değişti.” söz konusu.

İnce, partisinin yerel seçim stratejisine ilişkin bir otelde düzenlediği basın toplantısında, 31 Mart’ta yapılacak yerel seçimlerde partisinin her ilde seçime gireceğini duyurdu.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun kendisine ulaşamadığı yönündeki haberi bir gazetede yalanlayan İnce, gençliğinde harçlığını vererek bu haberlerin yer aldığı gazeteyi satın aldığına pişman olduğunu belirtti.

İnce, İmamoğlu ile tanıştığında milletvekili ve ilçe başkan adayı olduğunu belirterek, “O günden beri tanırım. Siyaset başka, nezaket başka. Ulaşamamak, ulaşamamak, ulaşamamak başka. telefona cevap vermek vb. söz konusu bile olamaz.” dedi.

“Farklı dünyaların insanlarıyız”

İnce, 14 Mayıs 2023 seçimlerinde bakanlığa, 39 milletvekili ve cumhurbaşkanı yardımcılığına verilen Millet İttifakı’ndaki 6 kişilik tablonun CHP’yi terk ettiğini belirterek, “Böyle bir ortamda Muharrem İnce el uzattı. Bu arkadaşlarla beş kez gidip görüştüm. Özgür Bey “Ekrem Bey’le de görüştüm. Herkesin onları terk ettiği bir ortamda onlara ulaştım.” ifadesini kullandı.

İnce sözlerini şöyle sürdürdü:

“Muharrem İnce ve benimle ilgili tek kelime konuşma olmadı. Vatan Partisi için görüştüm. Benim kendimle ilgili bir talebim var, çocukları üzerine yemin etmelerini istiyorum. Ne konuştuk? ‘Abi ben üç bakanlık istiyorum’ , MİT Müsteşarlığını istiyorum, şunu istiyorum, ‘İstiyorum, istiyorum.’ “Ben doğası gereği bu konuları konuşacak bir insan değilim. Siyaset bu şekilde yürümez. Siyaset cesaret işidir. Elbette partim adına konuştum ama yazılan haberlere bakıyorum ve cevap vermeye tenezzül etmiyorum. Utanç verici şeyler. Bak, işte evraklar. Herhangi bir evrak var mı?”

“Gördüm ki biz, özellikle ben, onlarla aynı dünyanın insanları değiliz, biz başka dünyaların insanlarıyız.” İnce, mevcut CHP yönetiminin partinin hafızasını bilmediğini iddia etti.

CHP’nin İsveç’in NATO üyeliğine “Evet” oyu vermesini eleştiren İnce, “İsveç teröre desteği bıraktı mı? CHP neden ‘Evet’ diyorsunuz? Bana ‘bölücü’ diyen CHP seçmenine sesleniyorum arkadaşlar, biz böyleyiz. Siyahla beyaz kadar farklı, nasıl birlikte olacağız?” açıklamasını yaptı.

“Gençliğimin partisi gitti, yerini başka bir şey aldı.”

Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan İnce, CHP ile ittifak görüşmelerine ilişkin soruya yanıt olarak şunları söyledi:

“İsveç’in NATO üyeliğine ‘Evet’ oyu verdiğimde nasıl ittifak kuracağım? Her gün ‘DEM’ dersen nasıl ittifak kuracağım? Bir duruşumuz olmalı. Burası Kuvayimilliye’nin partisi. Ben değilim. değişti diyor, değişti. Değişmek başka, farklı olmak başka. Bizimki “Manevi, duygusal, entelektüel olarak içinde bulunduğum bir parti değil. Gençliğimi geçirdiğim parti gitti, yerine başka bir şey geldi. O yüzden böyle bir ittifak kurabiliriz… Yarın bu şartlar değişecek, farklı bir yönetim gelecek, sonra tekrar konuşacağız.”

İnce, bir soru üzerine İstanbul’da şu anda üç adayın bulunduğunu anlatarak, “Önümüzdeki hafta içinde Merkez Yönetim Kurulu’nda, Parti Meclisi’nde karar vereceğiz, bir arkadaşımızı atayacağız” dedi. söz konusu.

Adaylar arasında Mehmet Sevigen’in olup olmadığı sorulduğunda İnce, “Mehmet Sevigen üç kişiden biri” dedi. o cevapladı.

14 belediye başkanı adayı açıklandı

İnce, konuşmasının ardından partisinin 2’si büyükşehir, 2’si il ve 10’u ilçe başkanı olmak üzere 14 belediye başkan adayını açıkladı.

Buna göre, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Salih Eskici ve Sakarya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ali Sarı aday olurken, partinin Bilecik Belediye Başkan adayı Hüseyin Korkmaz, Yalova Belediye Başkan adayı ise Fatih Elönü oldu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu