Haber

İmamoğlu’nun istifa çağrısı sonrası Kerem Kınık’tan dikkat çeken paylaşım

Kahramanmaraş’ta 6 Şubat’ta meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerin ardından Kızılay‘nin Ahbap Derneği’ne ve dolayısıyla Kızılay Genel Başkanı’na çadır sattığı ortaya çıktı. Kerem Kınık tepkilerin merkezindeydi. İstifası istenen Kınık, bu yönde bir karar almayacağını belirterek satışın normal bir durum olduğunu açıkladı.

AMELİYAT ERTELENMEYE BAŞLADI

Ancak bu noktada yeni bir durum ortaya çıktı ve Türkiye’nin kan stokları kritik seviyenin altına düştü. Kızılay, 4 günlük kan stoğu kaldığını açıkladı. Birçok değerli isim ve kurum günlerdir kan bağışı için çağrıda bulunurken, kan ihtiyacı en fazla olan kalp ameliyatlarının yüzde 30’unun ertelenmek zorunda kaldığı belirtiliyor. Kamuoyunda Kızılay’a kan bağışının azalmasının nedeni olarak Kızılay Lideri Kerem Kınık gösteriliyor.

İMAMOĞLU KANLI ANLARI PAYLAŞTI

Kınık’a istifa çağrıları ardı arkası kesilmezken, Kızılay’ın başkanına en son tepki veren İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu oldu. Kızılay’ın sosyal medyadan yaptığı paylaşımda çok kan kaybettiğini ifade eden İmamoğlu, “Kızılay’ın başı bu görevde olduğu sürece kan bağışı sorun olmaya devam edecek. Milletin bu yönetime güveni kalmadı. Ertelenen ameliyatlar. ve tükenen stoklar büyük sorun! Emin olun bu yönetim görevden alınır alınmaz bağışlar hızla artacaktır” dedi.

Kan verdiği anları paylaşan İmamoğlu, “Kızılay hepimizin, hepimizin. Herkesi kan bağışına davet ediyorum, unutmayın ki ihtiyaç sahibi vatandaşlarımız var.” ifadeleri kullandı.

KINIK’TAN DİKKAT PAYLAŞIMI

İstifa çağrıları karşısında sessizliğini koruyan Kınık, dikkat çekici bir paylaşımda bulunarak, “Tüm bağışçılarımıza şükranlarımızla. Unutmayın kana acil değil, her zaman ihtiyaç vardır.” Kınık’ın paylaştığı görselde, “Kan bağışı davetimize destek veren ve geçen yıl Ramazan ayına göre günde yüzde 25 daha fazla bağışta bulunan vatandaşlarımıza teşekkür ediyoruz.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu