Haber

Hollanda’da yaşayan gurbetçi imzalı formaları satarak depremzedeleri besliyor

Hollanda Kraliçesi Koningin Beatrix tarafından madalya verilen tek Türk olan ve halk oylamasıyla ülkede ’40 yılın en iyi kalpli insanı’ seçilen Bülent Türker, etkilenen sokak hayvanlarını besliyor. futbolculardan aldığı imzalı formaları satarak

Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçelerinde meydana gelen iki büyük deprem 10 ilde büyük yıkıma neden oldu. Binlerce binanın yıkıldığı şehirlerde 45 binden fazla insan hayatını kaybetti. On binlerce insan çadır ve konteyner kentlerde yaşamaya başladı. Bu süreçten insanların yanı sıra sokak hayvanları da olumsuz etkilendi. Kraliçe Koningin Beatrix tarafından madalya verilen tek Türk olan ve halk oylamasıyla ülkenin ’40 yılın en iyi kalpli insanı’ seçilen Bülent Türker, depremi öğrenince yardım faaliyetlerine destek vermeye başladı.

Sosyal medyayı kullanarak çevresinden yardım toplayan Türker, 30 yıldır Hollanda’da oynanan futbol maçlarının ardından aldığı imzalı formaları satma kararı aldı. Formaları açık artırmayla satan Türker, geliriyle sokak hayvanları için mama ve konserve aldı. Deprem bölgesine gelen Türker, kendi imkanlarıyla şehir şehir gezerek sokak hayvanlarını besliyor. ’30 YILLIK KOLEKSİYONUMU SATTIM’ Depremi duyunca çok üzüldüklerini ve seferber olduklarını belirten Bülent Türker, bölgeye tek başına geldiğini ve yardıma başladığını söyledi. Çocuklar için kıyafet alıp dağıttıklarını ifade eden Türker, Hollanda’da 30 yıldır biriktirdiği 100’den fazla imzalı formayı sosyal medya hesabı üzerinden müzayede yoluyla sattığını söyledi. Elde ettiği gelirle sokak hayvanlarına mama ve konserve aldığını belirten Türker, “Koleksiyonumdaki hem arkadaşlarımızın hem de futbolcuların imzalı formalarını satarak bütçe oluşturdum. 100’ün üzerinde imzalı forma koleksiyonum var. 30 yıldır Hollanda.Futbol taraftarı olduğum için futbolcuların imzalı formalarını toplayıp biriktirdim.Sarp sonrası koleksiyonumdaki imzalı formaları sosyal medya hesabımda açık artırma yöntemiyle sattım.D Arkadaşlarımız gelmişti. ve daha önce burada ahenk içinde yardım faaliyetlerine katıldım.15 gün boyunca burada elimden geleni yapacağım.Çarpma bölgesinde olduğumuzu gören arkadaşlarımız takviye kuvvetlerini gönderiyor, biz de burada ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyoruz. Türkiye’yi çok seviyorum. Sokak hayvanları için değerli bir destek topladık ve onlara mama aldık” dedi.

habercizre.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu