İş

Ekonomik çöküşün yakın olduğuna dair yedi temel işaret

Investing.com – Avrupa ve ABD ekonomileri uzun süredir var. AMBVe Besledi Faiz artışlarına karşı son derece dirençli olduklarını gösterdiler. En azından işgücü piyasası verileri ve DAX, NasdakVe S&P 500 Endekslerin verdiği izlenim buydu. Ancak şimdiye kadar güzel görünen bu cilalı görünüm, ilk çirkin çatlakları göstermeye başlamakla kalmıyor, aynı zamanda çökme tehlikesi de yaşıyor. Aşağı-gerçeğin kuşağının hızlandığına dair işaretler şimdiden belirginleşmeye başlıyor.

1. Yukarıda belirtilen işgücü piyasası ABD birincil işsizlik yardımı başvurularıVerilerindeki 261.000 başvuruyla, Ekim 2021’den bu yana her zamankinden daha fazla Amerikalının yardıma ihtiyacı olduğunu gösterdi.

2. Challenger işten çıkarma verilerine göre 2023 yılının ilk 5 ayında işten çıkarma sayısı geçen yılın aynı dönemine göre %315 arttı.

3. Yaklaşan durgunluk karşısında karlarını korumak ve fiyatları paylaşmak için işçi çıkaranlar sadece büyük teknoloji şirketleri değil. S&P Global verilerine göre ABD imalatındaki hissiyat, Mayıs ayında üst üste yedinci ayda da düştü. Bir önceki aya göre düşüş hızlandı ve tüm bölümün siparişlerde daralma beklediği noktaya ulaştı.

4. Bu gerileme ABD ile sınırlı değildir. Almanya, ekonomik çıktının üst üste ikinci çeyrekte düşmesinin ardından şimdiden yolunda ilerliyor. teknik olarak bir durgunluk giriş yaptı. ilk çeyrekte GSYİHGenel olarak durum Avro bölgesi için pek elverişli görünmüyor.

5. Mart ayında iflas eden bankalara (Silicon Valley Bank (OTC: SIVBQ) vb.) Ayrıca emlak piyasasında diğer finans kuruluşlarını ve inşaat bölümünü sert bir şekilde vurması muhtemel bir felaket yaklaşıyor.

Yükselen faiz oranları ve yüksek şişirme insanları maddi olarak mümkün olanın sonuna kadar iter ve yıkıma sürükler. ATTOM’a göre, ABD’deki haciz sayısı Mayıs ayında yıllık %14 artışla 35.196 mülke ulaştı. Son birkaç aya ait bilgiler, devam etmesi beklenen net bir yükseliş eğilimi gösteriyor.

Aynı zamanda, ikinci el konut satış adetlerindeki düşüş, artan arz ve azalan talep arasında bir uyumsuzluk yaratarak emlak fiyatları ve bankalara yatırılan teminatlar üzerinde olumsuz etki yaratıyor.

Şu anda 8 milyon Amerikalı istikrarsız ekonomik koşullarda yaşıyor ve kiralarını zamanında ödeyemiyor. Aynı zamanda, artık yaşayacak yeri olmayan insanların sayısı artıyor, bu nedenle yol kenarlarındaki mobil konut kuyrukları uzadıkça uzuyor.

En az bir işi olmasına rağmen tek yatak odalı bir dairenin yaklaşık 2500 dolara mal olduğu Los Angeles’ta 11.000’den fazla insan için hayatın üzücü gerçeği bu. Bu sayı 2018’den bu yana %50’den fazla arttı.

6. Hacizlerdeki artış eğilimine ek olarak, şirket iflaslarının sayısı da endişe vericidir. S&P Global Market Intelligence’a göre, 2023’ün ilk 5 ayında 2010’dan bu yana en fazla şirket iflas etti.

7. Ticari emlak da pek iyi görünmüyor. Geçenlerde San Francisco’nun en büyük iki otelinin kapılarını kapattığı haberi manşetlere taşındı. Park Hotels & Resorts; Hilton San Francisco Union Meydanı (NYSE: kare) ve Parc 55’in 725 milyon dolarlık kredileri artık ödenemez.

Uzmanlar, önümüzdeki iki yıl içinde daha fazla ticari mülkün sürekli finansmana ihtiyaç duyacağı ve yüksek faiz oranlarının bunu imkansız kılacağı için bunun buzdağının sadece görünen kısmı olduğunu düşünüyor.

Tüm bu göstergeler ışığında, finansal piyasalardaki aşağı yönlü hareketin sona erdiği ve bir sonraki yükseliş aşamasının yakın olduğu varsayılamaz. Yukarıda belirtilen konularla ilgili jeopolitik zorluklar göz önüne alındığında, en hızlı iniş kısmının hala önde olduğundan korkulmalıdır.

serdivan-haber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu