Haber

Derya Yanık, deprem bölgelerinden çocuk kaçırma iddialarını yanıtladı

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerin ardından arama kurtarma çalışmalarına son verilerek, deprem bölgelerinde enkaz kaldırma işlemleri başlatıldı.

Devletin ve halkın yönettiği facianın ardından yapılan provokatif paylaşımlar, grupların işini zorlaştırıyor.

Çocukların deprem bölgesinde kaybolması da yayılan tezler arasında yer aldı.

TBMM’de gazetecilerin sorularını yanıtlayan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, tüm başvuruları, ihbarları, sağlık kurumlarındaki çocukları, sosyal medya taramalarından elde edilen bilgileri kaydettiklerini belirtti.

Kimlik tespiti devam ediyor

Çocukların değerli bir kısmının sağlık kurumlarında olduğunu düşündüklerini belirten Yanık, ölen çocukların kimlik tespit çalışmalarının devam ettiğini söyledi.

“Yoğun bakımda tedavisi devam eden ve kimliği belirlenemeyen çocuklarımız var”

Refakatsiz çocukların kendilerine ait sorumlulukları olduğunu ve Bakanlık olarak gerekli zemini sağladıklarını vurgulayan Yanık, şöyle devam etti:

Çocuklar sağlık kurumlarında ise tedavilerini takip ediyoruz, taburcu oldularsa hızlıca kurumlarımıza götürüyoruz. Bunun dışında kimliği belirlenemeyen, sağlık kurumlarında olmasına rağmen yoğun bakımda tedavisi devam eden, kimliği belirlenemeyen çocuklarımız var.

Dolayısıyla kayıp çocuk olayından söz edilebilmesi için tüm bu tarama ve kimlik tespitlerinin tamamlanmış olması ve bulunamayan çocukların olması gerekmektedir.

Bunu şu anda tamamlamadığımız ve bu bir süreç olduğu için, gerçek bir kayıp olayı tespit edildiğinde ilgili diğer tüm kurumlarımızla birlikte kimliği belirsiz çocuklarımızı tespit edip ailelerinin raporlarını değerlendirdikten sonra kolluk kuvvetlerinin devreye gireceğini söylüyoruz. , İçişleri Bakanlığı, soruşturma konusu olacaksa soruşturma, Adalet Bakanlığı. ..

. Bu nedenle biz de bakanlık olarak refakatsiz çocukların korunmasına, bakılmasına ve tedavilerinin takibine devam ediyoruz. Öte yandan kimliği belirsiz çocuklarımızın kimlik tespiti ile ilgili çalışmaları da doğrudan takip ediyoruz.

“İnsanlar çocuklarını korumak istiyor”

Burning, 1 Ocak’tan 6 Şubat’a kadar koruyucu aile için 660 civarında başvuru olduğunu söylerken, 6 Şubat’tan 28 Şubat’a kadar koruyucu aile için yaklaşık 350 bin başvuru olduğunu söyledi. Bunun anlamı: Bu insanlar çocuklarını korumak istiyor. Biz de aynı hassasiyeti yanımızda taşıyoruz.”söz konusu.

“Asayiş güçlerine yansıyan tek bir rapor yok”

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Yanık, şunları söyledi:

Süreç devam ederken, kimlik tespiti çalışmaları devam ederken, ‘efendim kayıp çocuklar var, organ mafyanın eline geçti…’ tecavüze uğradı…’

Bunların gerçekliğine dair kolluk kuvvetlerine ve asayiş güçlerine yansıyan tek bir rapor yok. Hanımlarla organ mafyası olduğuna dair bakanlık olarak bize gelen tek bir rapor yok, bu böyleydi.

Dolayısıyla bu kadar hassas olduğumuz, terör pompaladığımız bir dönemde; Sanki bir dağınıklık, kontrolsüzlük, sahipsizlik durumu varmış gibi halka yansıtmanın bir anlamı yok.

Bunu bilerek yapan arkadaşlarımız var. Burada siyaset üretmeye çalışan kesimler var. Biz bunların farkındayız.

“Milletimizden gizleyebileceğimiz hiçbir şey yok, saklayabileceğimiz hiçbir şey yok”

Sürekli endişe dile getirmeyi ve kamuoyunu kışkırtmayı ahlaki, insani ve vicdani bulmadıklarını belirten Yanık, şöyle konuştu: “Elimizdeki tüm verileri her gün çok şeffaf, çok açık, net bir şekilde gerek sosyal medya kanallarımızda gerekse katıldığım programlarda ifşa ediyoruz. Milletimizden saklayacak hiçbir şeyimiz yok, saklayabileceğimiz hiçbir şey yok. “dedi.

“Vallahi böyle siyasi tartışmalar yapmaktan utanıyorum”

Bakanlık olarak çalışma arkadaşlarını kaybettiklerini belirten Yanık, sözlerini şöyle sürdürdü:

Bu acıyı hepimiz yaşıyoruz. Böyle zamanlarda yemin ederim ki böyle siyasi tartışmalara girmekten utanıyorum. O yüzden başlarda hiç böyle tartışmalara girmedim.

Ancak her gün açıklama yapmamıza rağmen dönüp dönüp ‘bakanlık açıklama yapmıyor, bilgi vermiyor’ diyorlar. Buyrun sosyal medya kanallarımız, medya organlarımız ortada.

Halkın ikna eksikliği değil, ekip arkadaşlarının kamuoyunu manipüle etme girişimi. Kapılarımızı ve gönüllerimizi açtığımızı en başından beri herkese söylüyoruz.

Kur’an kursunun iddiaları hakkında bir bilgi yoktur.

Burns, ihtiyaç sahibi annelerin çocuklarının zorunlu olarak Kuran kurslarına bırakıldığı iddiasıyla ilgili kendilerine herhangi bir bilgi ulaşmadığını bildirdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu