Ekonomi

Avrupa’da doğalgaz fiyatlarında düşüş 3. gününde

26 Temmuz itibarıyla Avrupa Birliği’nin doğal gaz depolarındaki doluluk oranı yüzde 84,49, Almanya’nın depolarındaki doluluk oranı yüzde 86,47, Fransa’nın yüzde 73,60 ve İtalya’nın depolarındaki doluluk oranı yüzde 86,58 oldu.

Hollanda TTF’sinde Ağustos teslimli gaz fiyatı yüzde 7,2 azalarak 26,55 euro/MWh oldu. Eylül teslimi için gaz fiyatı yüzde 6,8 düşüşle 27,73 avrodan işlem görüyor.

Maggie Xueting Lin de dahil olmak üzere Citi analistleri, bugün yayınlanan bir yatırımcı notunda, “daha anlamlı talep büyümesinin, bugün ile kışın başlangıcı arasında 2022 öncesi ortalama seviyelere dönmesinin pek olası olmadığını” ve daha güçlü yenilenebilir enerji üretiminin de daha zayıf talebe katkıda bulunduğunu söyledi. yakıt için. var dediler.

Wood Mackenzie analistleri, Norveç’in Ağustos ve Eylül aylarındaki bakım işlerinde yaşanan beklenmedik gecikmelerin bile fiyatları çok fazla etkilemeyeceğini savundu.

Wood Mackenzie gaz araştırma analisti Alireza Nahvi şunları söyledi: “Böylesine stratejik açıdan önemli bir varlık üzerindeki çalışmaların uzatılması genellikle piyasada önemli bir fiyat tepkisine neden olur. Ancak, Avrupa’daki gaz depolama seviyeleri, planlanan bakım programının sonunda %90’a yaklaşırsa Kollsnes, fiyatlar üzerindeki etkisi minimum düzeyde olacak” dedi.

Günde 140 milyon metreküpten (mcm) fazla gaz işleyen Norveç’in Kollsnes gaz işleme tesisi 1-21 Ağustos ortasında ve Troll sahasında 1-13 Ağustos ortasında bakıma girecek.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu